Over inzamelzakken.nl

U kunt uw plastic afval in de speciale plastic heroes zak aan de weg zetten. Omdat deze zakken doorzichtig zijn, kan de inzamelaar zien dat er plastic afval in zit. In de meeste gevallen kunt u uw zak met plastic afval op dezelfde plek aan de weg leggen, als waar u normaal uw afvalcontainer neerzet.

De inzamelzakken voor het plastic afval kunnen nabesteld worden bij MSG Post & Koeriers. MSG Post bezorgt de inzamelzakken binnen 5 werkdagen bij u thuis met haar streekpost. U kunt de inzamelzakken erg gemakkelijk nabestellen. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

U kunt de inzamelzakken tijdens de openingstijden ook ophalen bij het afvalbrengstation in Muntendam, bij de steunpunten (in de bibliotheken) en bij het gemeentehuis.

 

Welk plastic afval in de zak

Bij het plastic afval gaat het over plastic verpakkingsafval. Behalve plastic flessen en flacons mogen ook lege tubes van tandpasta, gel en crèmes, zakken van groente, fruit en brood, blisterverpakkingen, knijpflessen en plastic doppen in de plastic heroes zak. Wel vragen we u samengestelde verpakkingen te scheiden (de glazen pot pindakaas apart van de plastic deksel).

Veel plastic afval mag u in de zak doen. Maar helaas nog niet alle plastic afval. Verpakkingen die bijvoorbeeld niet in de plastic heroes zak mogen, zijn chipszakken met een aluminiumlaagje. Ook verpakkingen die chemicaliënresten bevatten, zoals kitkokers en lijm- en verfverpakkingen, mogen niet in de zak, maar horen thuis bij het (klein) chemisch afval. Verder horen er ook geen speelgoed, tuinstoelen of andere producten van hard plastic in de zak. Op de zak staat wat er niet in mag.

kijk ook op: https://www.mijnafvalwijzer.nl/

Zakken met een foute inhoud worden niet ingezameld, ze blijven gewoon aan de weg liggen. U wordt verzocht de zak op te ruimen en de volgende keer correct aan te bieden. Op de zak wordt een sticker geplakt waarop is aangegeven waarom de zak niet is meegenomen. Het telefoonnummer op de sticker kunt u bellen voor meer informatie over ‘wat wel… en wat niet in de zak’.

 

Meer informatie?

Kijk op de onderstaande website’s voor meer informatie:

icon_new_window http://www.plasticheroes.nl/

icon_new_window http://www.milieucentraal.nl/themas/afval-heb-je-zelf-in-de-hand/verpakkingen/kunststof